Referenzen

Green Public Lighting Co. LTD. referenzen

Újhartyán Város Önkormányzatának közvilágítás korszerűsítése

Projekt neve: Komplex közvilágítási szolgáltatás nyújtása Újhartyán Város közigazgatási területén
Megrendelő: Újhartyán Város Önkormányzata
Szerződő: PS Project Kft.
Kivitelező: GREP Green Public Lighting Zrt.
Megvalósulás éve: 2017
 
 2016-ban Újhartyán Város a közvilágítás korszerűsítésére, a jelenlegi hagyományos közvilágítási lámpatesteknek LED-es fényforrással szerelt új lámpákra történő cseréjéről döntött. A 15 éves szerződés értéke mintegy bruttó 100 mFt, melyet a város havi egyenlő részletekben fizet meg a PS Project Kft-nek.
 
         A komplex közvilágítási szolgáltatásra irányuló projekt egy összevont korszerűsítési, karbantartási, üzemeltetési és energia szállítási szerződés keretein belül valósul meg. Ennek során a beruházó PS Project Kft. a meglévő, hagyományos fényforrással szerelt lámpatesteket saját forrásból korszerű, LED-es fényforrással működő lámpatestekre cseréli, majd ezekkel az eszközökkel nyújt közvilágítási szolgáltatást a Város részére. A szerződés időtartama alatt a PS Project Kft. valamennyi, a közvilágítással kapcsolatos kérdésben képviseli a várost, eljár szakmailag az érdekében.
 
         A teljes lámpatestállomány felújításával 61,6%-os energiamegtakarítást értünk el, ami 60.246 kWh éves    fogyasztáscsökkenést eredményez, és ezzel az éves CO2 kibocsátást is sikerült  33.000 kg–mal csökkenteni. Továbbá 50 db-bal növeltük a lámpatestek állományát.
 
Beépítésre került eszközök:
 

 
Projekt energetikai jellemzői:
Korszerűsítés előtti beépített teljesítmény (cserélt állományra vonatkozóan):  24,517 kW
Korszerűsítés utáni beépített teljesítmény (cserélt állományra vonatkozóan):  9,418 kW